Communicatie Baarn van de sokkel getrokken

Communicatie omver getrokken

Bron: Baarnse Courant

Uit de Gooi en Eemlander van 1 februari:

BAARN – De kunstenaar van het in het weekeinde van in het weekeinde van 21 en 22 januari vernielde beeld Communicatie voor het gemeentehuis van Baarn, Aart Lamberts, heeft nog helemaal niks gehoord van de gemeente. “Bespottelijk!”, noemt hij het.

Lamberts nam direct contact op met de gemeente Baarn nadat hij hoorde over het omver getrokken beeld. Hij wilde de aangebrachte schade met eigen ogen aanschouwen, zodat hij ook zou kunnen meewerken aan eventueel herstel. Hij ontving nul op rekest. De kunstenaar hoort van de gemeente zelfs helemaal niets over de vernieling. “Ik vernam pas iets van het vandalisme toen een familielid mij een artikel uit de krant hierover toestuurde, terwijl ik de eerste ben die de gemeente op de hoogte moet stellen.”

Uiteindelijk belt de vrouw van Lamberts naar Baarn, maar ook dit haalt weinig uit volgens de verbouwereerde beeldhouwer. “Ze werd uiteindelijk doorverbonden met de plantsoenendienst, omdat het beeld op de gemeentewerf opgeslagen staat. Ik denk niet dat zij of iemand anders van de gemeente de schade aan beeld en sokkel kunnen vaststellen.”
De kunstenaar is erg teleurgesteld over de gang van zaken. “Ik begrijp er geen bal van en ben verbaasd over de laconieke houding van de gemeente ten opzichte van kunst.”
Lamberts vermoedt dat koperdieven het op zijn beeld hadden gemunt. “Het beeld lag compleet op zijn kant, dat moet echt met een auto omver getrokken zijn. Dit is echt werk van professionals.”
Eigenlijk wilde de kunstenaar langsgaan bij de gemeente Baarn, maar onderhand is hij bang dat ook dat niks uithaalt. “Ik vrees dat ik in een labyrinth beland.”